HCA

Pris

Pris for istandsættelse

Garanteret fast pris ved istandsættelse 

Du får altid en fast pris for din istandsættelse hos os og vi står altid inde for den. Vi giver altid et 100% gratis og uforpligtende tilbud. Så ved du, hvad det koster at renovere eller istandsætte din bolig. En pris for istandsættelse skal altid være transparent. Så ved du, at du får den bedste service, og at vi står inde for de garantier, du får angående kvalitet og tid.

Hvad dækker prisen for istandsættelse?

Når du hyrer os afhænger prisen af istandsættelse af flere forskellige faktorer. Ved at klikke på faktorerne, kan du læse mere om dem, og hvordan de påvirker prisen.

Forskellige typer af håndværk og endda håndværk inden for samme branche vil ikke koste det samme. Det er bl.a. pga materialerne håndværkerne skal bruge, fordi deres overenskomstmæssige løn kan variere i de forskellige brancher og afhængigt af håndværkernes senioritet. Fx vil en mester og lærling ikke få den samme løn.

Skal du bruge flere forskellige typer håndværk, er det nødvendigt at få flere forskellige håndværkere ud til dig, og det påvirker også din pris.

Når du får en pris, er den baseret på et overslag over antallet af timer håndværker skal bruge.

Hvis du har en stram deadline, er det vigtigt for os at nå den. Det kan betyde, at håndværkerne er nødt til at arbejde på overtid eller på helligdage, og i så fald bliver det lidt dyrere.

Jo større din lejlighed er, jo flere timer skal håndværkerne bruge på at sætte den i stand. Hvis du fx har 175 kvm væg, der skal males, bliver det tilsvarende dyrere end for 100 kvm væg.

Hvis håndværkerne skal flytte, arbejde rundt om eller på anden vis håndtere dit indbo, vil vi indregne en risikofaktor i prisen. Det er fordi, der er en vis risiko for at dit indbo kan lide skade undervejs, som vi må erstatte. Du kan komme uden om dette ved selv at flytte dit indbo ud af farezonerne.

Hvis det er svært for håndværkerne at komme til nogle af de steder, der skal istandsættes, vil dette påvirke prisen. Hvis du fx har en smal krog et sted og der skal males, kan det være svært for maleren at dække af, og slibe, grunde, male, osv. derfor vil arbejdet tage længere tid at udføre.

Vi kører gerne ud på en længere tur for at hjælpe dig med istandsætningen, men tiden håndværkerne skal bruge på transport vil også påvirke prisen.

Vi dækker uforudsete udgifter

Når først du har fået en pris fra os, garanterer vi, at den ikke ændrer sig undervejs i istandsættelses processen. Det vil sige, at uforudsete udgifter, der eventuelt måtte dukke op undervejs, dækkes af os. Prisen vil kun ændre sig, hvis du undervejs beslutter, at vi også gerne må ordne andre ting for dig. Hvis vi eksempelvis maler din væg, og skal bruge mere maling, end vi antog, betaler vi for de ekstra spande. Hvis du undervejs beslutter, at vi også skal slibe dit gulv, koster det ekstra.

Vigtig information fra dig til os

Det er vigtigt for prisfastsættelsen, kvaliteten af vores arbejde og din tilfredshed, at det er fuldstændig klart, hvad vi skal gøre for dig. 

Måden, vi opnår klarhed på, afhænger af, om du er lejer eller ejer.

Lejere

Når du som lejer flytter fra din lejlighed og skal istandsætte den, afhænger arbejdet, der skal gøres af din lejekontrakt, din indflytningsrapport, din dokumentation for fejl og mangler fra du flyttede ind, den nuværende stand af boligen og eventuelt din fraflytningsrapport. Derfor kigger vi på  alle dokumenterne, og vi kommer og besigtiger din lejlighed i sin nuværende tilstand.

Når det ligger klart, hvad der skal gøres i din lejlighed, og hvornår det skal være gjort, kan vi fastsætte en endelig pris.

Vi anbefaler, at du giver os fuldmagt til at klare istandsættelsen. Det koster ikke ekstra, men det betyder, at vi overtager alle beslutninger, der skal træffes undervejs, samt al kommunikation med håndværkere og din udlejer. Derfor får du en større frihed til at læne dig tilbage i sofaen og slappe af, eller til at indrette dig i dit nye hjem.

Ejere

Når du som ejer kontakter os om istandsættelsen af dit hjem, skal det være klart, hvad du skal have gjort, og hvilke rum det skal gøres i. Vi og vores håndværkere hjælper gerne med gode råd som, fx hvilken farve eller tapet din væg skal have, eller hvilken slags stuk vil tage sig bedst ud i dit loft.

Hvis du har en deadline for istandsættelsen, er det vigtigt, at du fortæller os det i så god tid som muligt. Det samme gør sig gældende, hvis håndværkerne kun kan være i dit hjem på bestemte dage i ugen. Dette er vigtigt for, at vi kan planlægge istandsættelsesprocessen, så den passer dig så godt som muligt.

Ansvarsfordeling

Du bestemmer selv, hvor meget du vil være inde over istandsættelsen. Måske kan du godt lide at følge med i, hvad der sker, eller du er ikke helt sikker på, hvilken farve dine vægge skal have, og vil gerne kunne skifte mening i sidste øjeblik. Så kan det være rart for dig at være i kontakt med håndværkerne undervejs. Det er stadig vigtigt, at du fortæller os undervejs, hvis du for eksempel skifter mening om noget, eller der er noget, du er utilfreds med. Det er for, at vi kan nå at rette op på det i så god tid som muligt, og fordi det måske vil påvirke prisen eller tidsrammen for istandsættelsen.

Du er også meget velkommen til at læne dig tilbage i sofaen og slappe af. Så overtager vi alt ansvaret for kommunikation og koordinering af håndværkerne. Dette koster ikke ekstra, og det er også det, vi anbefaler de fleste af vores kunder. Der er ingen grund til, at du stresser over istandsættelsen, når du kan lade os klare det hele for dig.

Samarbejde med andre håndværkere

Hvis du har flere ting, der skal ordnes samtidigt, kan du trygt overlade hele håndværket til os, men hvis du selv kender en håndværker, du gerne vil have til at klare noget af arbejdet, fx en elektriker, hvis der skal laves nye stikkontakter eller sættes nye lamper op, er det helt fint, vi samarbejder gerne. Det er bare vigtigt, at du fortæller os det i så god tid som muligt, så vi kan koordinere med din håndværker. Dette er rigtig vigtigt for at opnå det bedste og pæneste resultat af den endelige istandsættelse. 

Hvis du for eksempel skal have din egen elektriker til at trække nye ledninger i din væg, er det vigtigt, at vi får koordineret mellem din elektriker og vores maler, så ledninger ikke bliver trukket gennem en nymalet væg, da det kan efterlade grimme spor. 

Din pris for istandsættelse bliver ikke påvirket af sådan et samarbejde.

Eksempler på pris for istandsættelse

Pris inkl. moms og materialer: 35.600 kr

Besparelse i forhold til udlejers vurdering: 11.000 kr

H.C. Andersens Istandsættelse har stået for hele processen inklusiv flyttesynet.

 • Vægge & loft: Alle huller blev spartlet to gange samt slebet og vasket efter, derefter blev der malet to gange med hvid maling glans fra Beckers
 • Paneler: Slebet, vasket, malet to gange med lidt brækket hvid i glans 30, dørpanelerne skulle slibes helt ned og malet tre gange, da lejerens hund havde skrabet dem gennem tiden
 • Badeværelse: Malet med hvid GT 20
 • Børneværelse: Malet med hvid GT 10
 • Gulv & fodtrin: Slebet og lakeret tre gange
 • Total rengøring af lejligheden 

Tip:
Hvid maling med glans lukker en masse lys ind i lejligheden

GT 20 er en ekstra slidstærk og vandafvisende maling, som tåler store mængder damp igen og igen

GT 10 giver en ekstra slidstærk og holdbar overflade, der tåler snavs og skidt, uden at det sætter sig fast eller laver mærker

Pris inkl. moms og materialer: 25.600 kr

Besparelse i forhold til udlejers vurdering: 11.000 kr

H.C. Andersens Istandsættelse har stået for hele processen inklusiv flyttesynet.

 • Vægge & loft: Alle huller blev spartlet to gange samt slebet og vasket efter, spartlingerne blev pletmalet og der blev malet en gang med samme maling ejendomsselskabet selv havde brugt
 • Paneler: Slebet, vasket, malet to gange med lidt brækket hvid i glans 30
 • Badeværelse: Malet med hvid glans 30
 • Gulv & fodtrin: Slebet og lakeret tre gange, hvilket var nødvendigt pga et par dybe hakker
 • Total rengøring af lejligheden 

Tip:

Lejligheden var forholdsvis ny, hvilket begrænser, hvad der skal ordnes, til gengæld kan ejendomsselskaberne være lidt grove

Ved bruge samme maling som væggene allerede har, kan der spares en behandling

Brug en ekstra slidstærk og vandafvisende maling på badeværelset, der tåler store mængder damp igen og igen

Bonusinfo: H.C. Andersen Istandsættelse var til stede ved flyttesynet og fik afværget et krav om udbedring af et mislighold, lejeren ikke var ansvarlig for, så lejeren fik hele sit depositum tilbage.

Pris inkl. moms og materialer: 8.625 kr

Besparelse i forhold til udlejers vurdering: 2.900 kr.

H.C. Andersens Istandsættelse har stået for hele processen inklusiv flyttesynet.

 • Vægge & loft: Alle huller blev spartlet to gange samt slebet og vasket efter, derefter blev der malet to gange med hvid maling glans 5 fra Beckers
 • Paneler: Slebet, vasket, malet to gange med lidt brækket hvid i glans 30
 • Badeværelse: Malet med hvid GT 20
 • Udsmidning af affald 

Tip: Hvid maling med glans lukker en masse lys ind i lejligheden

GT 20 er en ekstra slidstærk og vandafvisende maling, som tåler store mængder damp igen og igen

Brug en ekstra slidstærk og vandafvisende maling på badeværelset, der tåler store mængder damp igen og igen

Lejeren valgte selv at gøre rent efterfølgende for at spare flere penge, vi rådgav hende om dette kvit og frit, så hun kunne være sikker på alt var i orden.

Indhent tilbud
Få et gratis og uforpligtende tilbud